Historie

2022

Het is vrijdag 24 juni 2022, is dat de vierde.... Yes it is!! Het is de vierde vrijdag in juni en dat betekent weer een nieuwe editie van de GMB Trophy. Sinds jaren weer eens zonder Corona. Was de vorige wedstrijd nog met enige restricties, deze keer een ouderwets gezellige 28e GMB Trophy.

Ook dit jaar hebben we weer de super ondersteuning van het hospitality team van de Scherpenberg in de persoon van Anita en Kim! De organisatie verloopt als vanouds weer vlekkeloos en de eerste gasten zijn een kwartier te vroeg omdat ze staan te popelen om te beginnen. Beginnen met een heerlijke bak koffie en een lokale krentewegge met boter uiteraard. Heerlijk!

Na het praatje pot om 10:30 wordt er nog even verder gekletst en gaan de eerste flights naar hole 1 en hole 10 om de GMB om 11:04 te starten. Het weer lijkt mee te werken hoewel we nog wel een dreiging op regen hebben aan het einde van de wedstrijd. De baan ligt er weer fantastisch bij en al gauw is iedereen begonnen aan zijn 18 holes. Wanneer de eerste flight op hole 15 is begint het heel licht te regenen. Gelukkig blijft het voorspelde onweer uit en met de plu op worden de laatste holes gespeeld. De meeste flights eindigen zelfs weer in het droge!

Nadat iedereen terug is van de 18 holes gloort een frisse versnapering op het terras waar de tafels voor ons gereserveerd zijn! Het vocht vloeit rijkelijk als de sterke verhalen van die beste slag als vanouds de tafels over vliegen. Nadat alle scores ingeleverd zijn de bitterballen op zijn en de mannen honger beginnen krijgen doen we nog even de prijsuitreiking op het terras. Dit jaar hebben we weer nieuwe kampioenen en de winnaar van de GMB Trophy dit jaar is geworden: Rob de Bloeme! Bekijk de volledige uitslag van de GMB hier. Tijdens de prijsuitreiking neemt onze kampioen van vorig jaar nog even het woord om zijn winnaars speech als nog in te lossen en de organisatie te bedanken met een heerlijk flesje "Schrobbeler"! Dank je wel Sander! 

Om kwart voor zes wordt de traditionele "blauwe hap" opgediend aan tafel. Gezien het succes van vorig jaar hebben we opnieuw voor deze modus gekozen en de keuken stelt ons niet teleur. Integendeel zelfs, het is weer een heerlijke maaltijd. Na de laatste kopjes koffie gaan we voldaan huiswaarts, een mooie GMB 2022 rijker. Op naar volgend jaar!

We zien elkaar weer op 23 juni 2023, zet het maar alvast in jullie agenda! Tot dan!

2021

Het is vrijdag 27 augustus, een vreemde datum voor de GMB Trophy maar toch zijn we op deze dag met 43 deelnemers aanwezig op de Scherpenbergh om de 27e GMB Trophy te spelen. Een goede opkomst gezien de late beslissing van de organisatie om op veler verzoek toch nog een GMB Trophy te organiseren in 2021. Het weer lijkt wisselvallig te worden maar dat mag de pret niet drukken. We gaan beginnen aan de volgende GMB Trophy!

Maar zonder de belangrijke inzet van het hospitality team van de golfbaan was dit niet mogelijk geweest. Met de huidige nog geldende Corona maatregelen zou het een uitdaging worden om het toernooi te organiseren maar de uitdaging werd door het team graag aangenomen. Vanwege de regels hebben we samen een aantal aanpassingen moeten doen die op zich prima uitwerkten. Een aangepaste aanmeldingsprocedure en prijsuitreiking werkten prima en ook het opdienen van onze bekende "blauwe hap" aan tafel in plaats van het gebruikelijke buffet werkte (en smaakte!!!) prima. Veel dank aan het hospitality team, het personeel en de keuken van de Scherpenbergh die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

Ook een aantal nieuwe prijswinnaars mochten we verwelkomen. De winnaar van de GMB Trophy, Sander Panis, was zo verrast dat zijn verplichte speech bleef bij "ik ben zo verrast dat ik de GMB heb gewonnen....". Bekijk hier de volledige uitslag van deze editie van de GMB. Bijzonderheid bij de prijsuitreiking was dat we onder alle deelnemers maar één birdie werd gemaakt. Hij werd gemaakt door Bob van Eck die daarmee meteen de Birdie strafer wist te winnen

Al met al hebben we er met z'n allen weer een prachtige dag van weten te maken waar iedereen van genoten heeft. Volgend jaar proberen we de GMB Trophy weer op onze vaste dag (de vierde vrijdag in juni) te houden.

2018 25 jaar alweer. Jammer dat zo weinigen aan de oproep om mee te doen gehoor hadden gegeven. Met slechts 36 deelnemers was het bijna een dieptepunt in het bestaan van het toernooi. Alleen de eerste editie, in 1994 had minder deelnemers. De overstap van Heelsum naar Nunspeet leek vorig jaar een positief effect te hebben op het aantal deelnemers, maar dat heeft zich dit jaar dus niet voortgezet. Mogelijk komen we er ooit achter wat de oorzaak hiervan is/was.

Gelukkig zat de sfeer er zoals vanouds weer goed in. (Bijna) traditiegetrouw viel de regen met bakken uit de hemel tot op het moment dat de eerste bal werd geslagen en daarna was het zeer aangenaam golfweer.

Voor elke deelnemer was een klein cadeautje in de vorm van een scorecard houder met speciaal logo en de firma Vlieg, al jarenlang de sponsor van de polo shirts, had voor na de wedstrijd voor iedereen twee consumpties aangeboden.

Na de prijsuitreiking kondigde Bert aan dat hij na 25 jaar de organisatie ging verlaten. We danken Bert voor al zijn energie die hij in de organisatie heeft gestoken in deze jaren. Nu kan hij relaxed als deelnemer blijven komen.

2017 Een nieuwe locatie, een groter aantal deelnemers dan vorige jaar en bijna ideale weersomstandigheden, dat waren de belangrijkste kenmerken van de 24e editie van het toernooi der toernooien. Opvallend was dat er naast enkele ‘nieuwe’ leden ook weer een aantal oudgedienden, die zich al enkele jaren niet hadden vertoond, weer acte de préséance gaven.

Uiteindelijk waren er op het einde van de dag alleen maar positieve geluiden te horen, zodat we vol goede moed kunnen beginnen aan de voorbereidingen voor het 5e lustrum op 22 juni 2018.

2016 De 23e editie van het toernooi der toernooien ligt weer achter ons. Hoewel het aantal deelnemers met 40 man duidelijk lager was dan voorgaande jaren was de sfeer er niet minder op. Het baanmanagement was ons zeer ter wille en zorgde ervoor dat we toch de traditionele shotgun start konden doen.

En ook het weer en de goed geprepareerde baan zorgden ervoor dat er uitsluitend positieve commentaren gehoord werden. En zoals te doen gebruikelijk viel ook de ‘blauwe hap’ weer goed in de smaak. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde dag en gaan we voor editie 24 op 23 juni 2017.

2015 tekst artikel volgt ...

2014Het was een beetje een dag van vallen en opstaan. Allereerst werd tijdens de openingsspeech de uitslag van de poll bekend gemaakt waaruit was gebleken dat de meerderheid vóór doorgaan op Heelsum had gestemd. Een positief begin van de dag. Maar waar de natuur zich in de loop van alle voorgaande jaren zich positief had opgesteld jegens ons toernooi waren de elementen dit jaar niet aan onze zijde.

Ten eerste moest de wedstrijd gedurende meer dan een half uur stilgelegd worden als gevolg van een stevig onweer. Daarnaast was, als gevolg van het groeizame weer, de rough harder gegroeid dan het maaischema van de greenkeepers kon bijbenen, met als gevolg dat niet recht geslagen ballen regelmatig verdwenen in het hoge gras naast de fairway, hetgeen bij sommigen wat irritaties opriep. Maar ja, de natuur laat zich niet altijd temmen. Gelukkig was het overgrote deel van de aanwezigen weer als vanouds enthousiast over de dag en de borrel en het Indisch buffet maakte dat de dag weer in goede harmonie werd afgesloten.

2013Alweer de 20e editie van het toernooi der toernooien. 72 deelnemers hadden zich aangemeld, een iets groter aantal dan het jaar daarvoor. Opvallend was dat een aantal oudgedienden om verschillende redenen niet aanwezig waren (konden zijn) maar dat er aan de andere kant er meer belangstelling van de jongere generatie bleek te zijn. Daaronder een groep jonge instructeurs van Woensdrecht die twee dagen vóór het toernooi pas hun GVB hadden gehaald.

Dat beloofd wat voor de toekomst. Bij de opening werd even stilgestaan bij het afscheid van Peter Jellema, die ongeveer 15 jaar lang de motor was achter de shirtsponsoring van Vlieg maar die wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd het bedrijf heeft verlaten. Gelukkig had hij wel zijn opvolger, Jelle Veldkamp, afgevaardigd en we hopen dat die het enthousiasme voor dit toernooi overneemt en dat we de komende jaren kunnen blijven rekenen op de shirts met het bekende logo.

Dan de wedstrijd zelf. Bij aankomst van de deelnemers kwam het met bakken uit de lucht, maar (bijna) traditiegetrouw hield het spontaan op met regenen toen de eerste ballen de Tee verlieten en bleef het de hele middag droog. En toen uiteindelijk alle scores waren opgeteld kwam als grote winnaar van de GMB trofee tevoorschijn Frans van Rijswick. Het complete overzicht van alle prijswinnaars staat elders op de site.

2012Zoals in 2011 was aangekondigd zijn we verhuisd naar een andere baan. We hebben de thuisbaan van Bert bereid gevonden om de 19e editie van de GMB Trophy te hosten. En dat het een mooie dag is geworden blijkt uit onderstaande relaas.....

Omdat het golfcomplex nogal uitgebreid is moest er nogal wat gewandeld worden om bij de juiste hole te komen, en ook de organisatie deed dapper mee aan deze wandeling, in tegenstelling wat een hoop lieden riepen bij de check-in. Die hadden verwacht dat we op hole 1 zouden beginnen. Gaande wedstrijd werd het van half bewolkt soms een beetje grijs, ja zelfs donkergrijs en moesten af we toe wat regenkleding aantrekken.

Over het algemeen genomen een prima dag met een prachtige grote baan, die er uitstekend bij lag, maar wel moeilijker was dan dat ie er op het eerste gezicht uitzag. Wat hebben we deze dag vaak moeten horen: "Alweer een PAR naar de Klo...". Uiteindelijk was iedereen rond de klok van zessen binnen en de commentaren op deze, voor ons, nieuwe speelgelegenheid waren zeer positief. Misschien, wat mij betreft zeker, blijven we hier wat langer dan de bekende drie jaar. Nadat er de nodige drankjes ingenomen waren om de dorstigen onder ons, en dat zijn er nog al wat, te laven, werden een aantal deelnemers getrakteerd op een prijs. Gijs de Jong was de winnaar van de GMB-trophy met een handicap van 18,1 en een score van 46 punten. Hij deed zijn best om iedereen duidelijk te maken dat hij geen duikboot is en Gijs, dat ben je ook niet. Jan Slager had de dag van z'n leven. Voor het eerst was iedere klap raak. Met 38 stablefort punten de terechte winnaar van de T-bird trophy. Dus ook een grote prijswinnaar. Alle overige prijzen staan vermeld bij de uitslag. Toch willen we nog een prijs speciaal vermelden, die voor de 80+-ers. Al een aantal jaren was Ton van Soest alleenheerser die de18 holes zelfs nog liep. Dit jaar kwam er een concurent om de hoek kijken, Jan Geurts. We hebben de heren in een 'kar' gezet om de strijd zo eerlijk mogelijk te maken. Na afloop van de wedstrijd was de kaart van Jan echter onvindbaar. Dus een makkie voor Ton. Nu bestaat het vermoeden dat Ton meer weet van het mysterie van de verdwenen kaart. (ha ha) Kortom, een prachtige dag die met de bekende Blauwe Hap tot ieders tevredenheid werd afgesloten.

2011Traditie getrouw begint het toernooi al een dag van te voren met een select gezelschap. Het is een, al jaren voortdurende, strijd tussen de Klu en de KM. Echter dit jaar werd e.e.a. wreed verstoord doordat er nauwelijks marinemannen waren die de strijd aan durfde te gaan. Hulde aan die paar zeelui die niet bang waren. De wisselprijs, een kristallen karaf, gaat weer, voor de zoveelste keer, naar de KLu.

Logo Commando LuchtstrijdkrachtenDan de dag zelf. Het was ons laatste bezoek aan de Gelpenberg want we gaan verhuizen naar het midden van het land. Mooi weer, prima temperatuur, op een prachtige baan, en een 'all time low' aantal deelnemers. We weten het niet zeker maar waarschijnlijk is de reis naar het 'hoge noorden' voor een aantal mensen te ver. We hadden een speciale gast dit jaar, de C-LSK, Generaal Jac Jansen. Voorzien van een heerlijk lunchpakket gingen we allemaal op weg naar de juiste hole voor de shotgun start. Wie schetst onze verbazing dat twee zeer ervaren vliegers, al keuvelend over vroeger, zich zelf terugvonden op het verste punt van de baan terwijl ze naast het clubhuis moesten afslaan. Verder weinig bijzonderheden. De wedstrijd verliep vlotjes. Iedereen was zeer tevreden Daar de Klu ook sponsorde, kon de bar wat langer open blijven. We hebben het in dank aanvaard en meteen gevraagd of de C-LSK volgend jaar weer komt.

Logo Heelsumse VeldTerwijl de kaarten werden nagekeken was er op het terras een kakofonie van geluiden die, als je goed luisterde, allemaal over vroeger gingen. Wat had men elkaar weer een hoop te vertellen! Voor wat betreft de prijzen moet je even hier kijken. Volgend jaar spelen we op de Golfbaan Heelsum, aan de A50 bij Renkum. Zo midden in het land, dat moet toch een stimulans voor alle vliegers met een Groot Militair Brevet zijn om deel te nemen.

2010Voor de tweede keer op De Gelpenberg en wat een verschil met 2009. Stralende zon met zomerse temperaturen, een schril contrast met de barre natte omstandigheden van vorig jaar. Mogelijk was dat de reden dat het aantal inschrijvingen een klein beetje tegenviel, maar 76 man hebben een geweldige dag gehad.

GMB Trophy 2010Een en ander was ook wel te zien aan de scores. Nog nooit zijn er zoveel birdies gescoord (10 stuks waarvan wel 3 voor Ferry v.d. Geest) en zijn er zoveel scores van 36 of meer stableford punten ingeleverd. Een extra applaus voor Sjoerd Boley, die een Par 5 in 3 slagen wist te overmeesteren. Nog 1 jaar in Drenthe en dan.....?

2009Op veler verzoek werd het toernooi dit jaar voor het eerst naar het noorden van het land verplaatst. Jammer genoeg was dat mogelijk voor een aantal personen een reden om het toernooi een keertje over te slaan, of misschien was het de economische situatie die een rol speelde, maar er zat een dipje het aantal deelnemers in vergelijking met voorgaande jaren. Ook in het weer zat een dipje.

GMB Trophy 2009De traditie dat het toernooi voornamelijk zonneschijn kent werd wreed doorbroken door urenlange regen, gepaard gaande met een behoorlijke puist wind. Gelukkig hield de regen net op tijd op om iedereen droog in het clubhuis te laten arriveren. Voor de rest was het weer als vanouds een geslaagde happening, waarbij de ambiance van de Gelpenberg een grote rol speelde.

2008Het derde lustrum en weer een stralende dag. Bleijenbeek had zijn belofte waargemaakt en de baan in topconditie aangeboden. Als ludieke geste hadden ze zelfs een huifkar, getrokken door een Belgische knol, ingezet om de flights naar de verste hole te rijden. Het aantal deelnemers bleef stabiel boven de negentig.

GMB Trophy 2008Bij al dat goeds was het jammer dat een computerstoring voor een hinderlijke vertraging zorgde bij de prijsuitreiking, maar dat mocht de pret niet drukken. Na 3 jaar komt er een eind aan de samenwerking met Bleijenbeek (hoewel ze ons contract graag wilden verlengen), maar we hebben besloten de komende 3 jaar het evenement wat noordelijke te gaan situeren. Het strijdperk wordt "de Gelpenberg" in Aalden.

2007Editie 14, vrijdag de dertiende! Ruim 90 deelnemers melden zich aan de start en zien tot hun afgrijzen dat de greenkeeprs hebben besloten om de greens te prikken. Er was achterstallig onderhoud als gevolg van een langdurige natte periode, maar uitgerekend op deze dag.... Er was links en rechts wel wat gemopper, maar een echte vlieger is niet voor één gat te vangen, laat staan enkele duizenden kleine gaatjes.

GMB Trophy 2007De winnaar van de trophy liet uiteindelijk zien dat een goede golfer zich niet door wat zand op de greens laat afschrikken en kwam binnen met een eagle en enkele birdies op zijn scorekaart. Bleijenbeek heeft beloofd de baan in optimale conditie te hebben voor ons derde lustrum.

2006Weer een schitterende dag (het lijkt wel of we daar een abonnement op hebben). Na een paar dagen van temperaturen in de 30 graden eindelijk weer een "normale", zo'n graad of 25. Ondanks het feit dat de baan pas eind 2005 was geopend en de droogte, lag hij er goed bij. Wel was het voor een aantal mensen een eind wandelen. Een ander "minpuntje" was dat het clubhuis nog niet af was, met als gevolg dat de ontvangst en de borrel in een tent moest plaatsvinden.

GMB Trophy 2006Dat er eigenlijk nauwelijks gelegenheid was tot douchen en er voor het diner een kleine 2 kilometer gereden moest worden, mocht de pret niet drukken. Deze dag was dus weer een succes! We zijn tenslotte militaire piloten en dus flexibel, nietwaar? En ....... volgend jaar beter.

2005De derde en laatste keer op Welderen met weer geweldig mooi weer. Aan het eind van de dag wordt door de organisatie bekend gemaakt dat voor de volgende drie jaar een nieuwe locatie is gevonden, namelijk "Bleijenbeek" in Afferden, een nieuwe baan en dus een nieuwe uitdaging.

2004Al weer de elfde editie en "still going strong". In verband met hun drukke werkzaamheden geven Ferry en Gideon te kennen dat ze zich uit de organisatie terugtrekken. Voor het beheer van de website was het niet moeilijk iemand te vinden.

GMB Trophy 2004Arjan had zich al gestort op het bouwen van een nieuwe website en zal zich de komende jaren van deze taak kwijten. Het enthousiasme om een opvolger te vinden voor Ferry is niet al te groot, maar gelukkig is er good old Charles die zich opwerpt als vrijwilliger.

2003Op deze baan vieren we in 2003 alweer het tweede lustrum van de GMB Golf Trophy. Intussen draait de organisatie al weer op volle toeren. De verwachtingen zijn weer hooggespannen, maar een ding is zeker, de GMB Golf Trophy heeft zich een vaste plaats veroverd op de golfkalender van velen.

Een laatste historisch feit is dat dit jaar voor het eerst dames aan de start verschijnen.

2002Het laatste jaar, 2002, op de Efteling werd gekenmerkt door een hoog aantal deelnemers. Meer dan negentig en het werd een prachtige dag. Wederom werd de GMB Golf Trophy door een single handicapper gewonnen en wel door Jan Agtereekte met hcp 9.5.

GMB Trophy 2002Bij de prijsuitreiking deden de organisatoren de nieuwe baan voor de komende drie jaar uit de doeken: Golfbaan Welderen, een juweeltje in de Betuwe, bijna op de plaats waar veel Volkelianen destijds in de good old 104 days hun radar-nav tripjes begonnen; Elst.

2001Een tweetal sponsors dienden zich in 2001 aan op de Efteling en wel Vlieg Hypotheken en Stad Rotterdam. Geen onbekenden in de vlieger golfcircuits....De voetbal liefhebbers konden onder andere op die manier zich een toegang verwerven in een van de sky boxen bij Feyenoord.

Ary van der Stel schreef historie door de GMB Golf Trophy te winnen met een zeer lage handicap en veel punten.

2000In 2000 wordt een nieuwe baan aangedaan en wederom in het Brabantsche land. De Efteling is het target voor de komende drie jaar en voor het eerst zijn er meer dan 80 deelnemers, waaronder opvallend veel jonge actief dienende KLu en MLD vliegers. Een nieuwe prijs en spelers categorie deed zijn intrede.

GMB Trophy 2000Allround ritselaar Han Luchsinger zorgde voor een heuse S-11 voor de non handicappers en deze werd voor het eerst gewonnen door Bob van Eck. Ook de GMB Golf Trophy vond een goed doel en de Stichting Wings of Support werd actief gesteund met een prachtige inzameling onder de spelers.

1999Bavaria, de (bijna) lokale brouwer, doneerde een vat. Wat beslist niet negatief was, was het aantal deelnemers, te weten 80. En om zo'n eerste lustrum helemaal feestelijk te maken, werd er door Otto Witjes een hole–in–one gemaakt en daar werd natuurlijk op gedronken. De GMB Golf Trophy werd gewonnen door medeorganisator Ferry. De T-Bird was voor Theo Ziedses des Plantes. Een nieuw element in de wedstrijd was dat er ook gestreden kon worden om de Airbase Trophy.

GMB Trophy 1999Naast een individuele score kon een speler ook kiezen voor welke basis hij wilde spelen. Voor het eerst werd door de organisatie druk gebruik gemaakt van het medium internet. Een nieuwe medeorganisator, in de ruimste zin van het woord, werd gevonden in Gideon Reisel. Gideon maakte een prachtige website die tot op de dag van vandaag voor alles en nog wat wordt gebruikt. Het bleek dat in 2000 en 2001 de baan in Best grondig op de schop zou gaan door o.a. het vernieuwen van alle bunkers .

Dat was voor de organisatie reden om naarstig op zoek te gaan naar een nieuwe baan, die de inmiddels traditionele GMB-formule tegen een aanvaardbare prijs kon leveren. En omdat het voor de tweede keer was dat na 3 jaar van locatie werd gewisseld, werd toen de traditie geboren om in het vervolg maar elke 3 jaar te 'verkassen'.

1998Het jaar van het eerste lustrum. Weer werd alles uit de kast gehaald om sponsoring te verkrijgen, en weer waren alle reacties negatief, behalve... Transavia, dat vanuit hun Golf Society een cash bedrag sponsorde. Door dat bedrag en het resultaat van een goed financieel beleid in de voorafgaande jaren (het moest maar eens gezegd worden), was het mogelijk voor de gelegenheid speciale ballen en petten te laten maken. Daarnaast werd enthousiast ingeschreven op de poloshirts.

1997Het succes bleef. In 1997 verschenen er 62 man aan de start. De formule om een gunshot start te houden, zorgde voor een goed reüniegevoel bij de deelnemers, hetgeen duidelijk bleek uit de baromzet.

1996Het gevolg was dat in '95 en '96 resp. 44 en 55 man aan de start verschenen. Met deze jaarlijkse toename werd het noodzakelijk om aan een shotgun start te gaan denken, omdat het reunie facet, een belangrijk aspect van het succes van de wedstrijd, in het gedrang kwam door het grote verschil in tijd tussen de eerste en laatste starters.

GMB Trophy 1996Toxandria, als niet commerciële club, kon dat niet maken ten opzichte van haar leden, zodat werd besloten de thuisclub van Bert, Golfcentrum Best, voor tenminste de komende 3 jaar als basis te kiezen.

1995Een prachtige dag, alleen maar enthousiaste mensen, waarvan een aantal elkaar al eeuwen niet had gezien. Uiteindelijk waren de eerste winnaars: GMB Golf Trophy voor Piet Bogaard en de T-Bird voor Rene Willemsen. Zoals gezegd, alleen maar positieve mensen, maar het resultaat was dat Bert en Ferry staande de vergadering een soort van moreel gedwongen werden een 2e editie te organiseren.

En het toernooi groeide. Advertenties waren niet meer nodig, want het old boys network deed genoeg. De golfende (ex) GMB-ers meldden zich in groten getale aan.

1994Bert zette een annonce in de Luchtmacht en Marine bladen (Vliegende Hollander en Alle Hens), terwijl Ferry Schiphol en omstreken voor zijn rekening nam. Binnen enkele weken waren er genoeg reacties binnen om e.e.a. serieus te organiseren. Als locatie werd gekozen voor 'Toxandria', de home-course van Ferry.

GMB Trophy 1994Er werd een begroting gemaakt voor een programma inclusief ontvangst, lunch, diner en natuurlijk de prijzentafel. Veel bedrijven werden aangeschreven voor sponsoring, maar dat leverde alleen maar afwijzingen op, behalve Transavia in de persoon van Han Luchsinger, die een trofee ter beschikking stelde.

Mede door dit initiatief is de formule ontstaan van een scheiding in handicaps voor de GMB Golf Trophy en de T-Bird cup. Ook Fokker reageerde positief door een hoeveelheid petten ter beschikking te stellen. Vervolgens werd iedereen die gereageerd had, zo'n 60 personen, aangeschreven, met als resultaat dat op 4 juli 1994 33 golfers aan de start verschenen.

1993In de zomer van 1993 kwamen de twee heren elkaar weer tegen,en wel op de veluwe in een Landmacht command post te velde, waar Bert, met inmiddels al enkele oefeningen als ALO achter zijn kiezen, Ferry de geheimen van het vak in de praktijk moest bijbrengen.

GMB Trophy 1993Alleen van de praktijk kwam niets terecht, want op de een of andere manier liep het scenario van de oefening telkens vast voor er een beroep op luchtsteun nodig was. De verveling sloeg dus toe. En tijdens die loze uren werd het plan uitgebroed om eens een wedstrijd te organiseren voor golfende GMB piloten.

1992Ergens in het najaar van 1992 liepen Bert van Bemmelen en Ferry van der Geest elkaar tegen het lijf tijdens een cursus voor Air liaison Officer in Deelen. Bert volgde de cursus omdat hij, als actief dienend officier, een job in de KLu had, waar ALO de oorlogsfunctie was. Ferry volgde de cursus, omdat iemand in Den Haag het een goed idee had gevonden het tekort aan ALO's aan te vullen met 'herhalingstroepen' uit de burger luchtvaart. Binnen enkele uren was het gesprek, na de gebruikelijke vliegeronderwerpen als vliegen, auto's en vrouwen (volgorde variabel) ook op de gemeenschappelijke passie zijnde golf gekomen.

Het lesprogramma werd onmiddellijk aangepast zodat de heren elke dag voor het invallen van de duisternis nog tenminste 9 holes konden spelen. En daar zou het bij gebleven zijn maar...

Wie is online

We hebben 19 gasten en geen leden online

Testvak 1
Testvak 1
Testvak 1
Copyright © 2024 GMB Golf Trophy. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.